Gebraden gehaktballen

Gebraden gehaktballen

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 600 g gehakt (60% kalfsgehakt en 40% varkensgehakt)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 2 sneetjes brood
  • 100 g kashkaval (Bulgaarse harde kaas)
  • 4 à 5 takjes peterselie
  • 1 ei
  • Bloem

Bereidingswijze

Week het brood in warm water en knijp het goed uit. Hak de peterselie fijn en klop het ei los. Voeg al deze ingrediënten en de komijn toe aan het gehakt en meng goed door elkaar.

Snijd de kashkaval-kaas in blokjes en vorm in je handpalm kleine gehaktballetjes met in het midden van elke bal een blokje kaas.

Zorg dat de ballen de kaas goed insluiten, zodat de gesmolten kaskaval er tijdens het bakken niet uit kan lopen. Rol de ballen door de bloem en frituur ze volgens het gekozen programma.

Benodigde Tefal producten