Gebraden kalkoen met groenten en brandy

Gebraden kalkoen met groenten en brandy

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 stukken kalkoen (zonder vel)
  • 40 g boter
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 30 ml (2 el) brandy
  • 300 ml kippenbouillon
  • 2,5 ml (1/2 tl) gedroogde gemengde kruiden
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes. Pel de uien en snijd ze in dunne ringen. Verhit de boter in de pan zonder deksel. Braad de kalkoenstukken rondom bruin. Neem ze uit de pan.

Bak de wortelen en uien bruin. Leg de kalkoenstukken hierop. Giet de brandy en de bouillon erbij.

Strooi de kruiden, zout en peper eroverheen. Sluit het deksel en zet de drukregelaar op stand 2.

Breng onder druk en laat 12-15 minuten garen in de pan, afhankelijk van de grootte van de stukken.

Zet de drukregelaar in de stand om stoom te laten ontsnappen, of zet de snelkookpan onder de koude kraan. Gebruik het kookvocht om een jus of saus te maken.

Benodigde Tefal producten