Gegrilde harissakip met quinoa

Gegrilde harissakip met quinoa

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2-3 el harissa
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 4 kipfilets
  • 200 g volkoren quinoa
  • 265 g kikkererwten (uit blik), uitgelekt
  • 200 g fijne tuinerwten (diepvries)
  • 2 rode uien, in reepjes
  • 100 g feta
  • 3 el munt, in reepjes
  • sap van 1-2 limoenen

Bereidingswijze

1. Meng de harissa met 1 el olijfolie en smeer de kipfilets ermee in. Laat de kipfilets afgedekt minstens 15 min. marineren in de koelkast.

2. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de kikkererwten en erwten in water met zout 2 min. Selecteer intussen op de OptiGrill de stand voor gevogelte en druk op OK om de OptiGrill voor te verwarmen.

3. Gril de kipfilets in de hete OptiGrill mooi bruin en gaar. Giet de kikkererwten en erwten af en schep met de ui en de resterende 3 el olijfolie door de quinoa. Verkruimel de feta grof boven de quinoa en schep met de munt erdoor. Breng op smaak met limoensap, zout en peper.

4. Leg de harissakip op 4 borden en schep de quinoa erbij.

Benodigde Tefal producten