Gehaktballetjes in zoete saus

Gehaktballetjes in zoete saus

Hoofdgerechten

  • 5

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 g diepvriesgehaktballetjes
  • 1 rode en 1 gele paprika, in blokjes
  • 325 ml appel- of ananassap
  • 4 ActiFry-lepels tomatenketchup
  • 2 ActiFry-lepels mosterd 2 ActiFry-lepels ahornsiroop of bruine suiker
  • 2 ActiFry-lepels ciderazijn 2 ActiFry-lepels geraspte ui
  • 1 tl fijngesneden knoflook
  • 1 tl maizena
  • Fijngesneden korianderblad (eventueel)
  • Gekookte rijst of zilvervliesrijst (eventueel)

Bereidingswijze

Doe de gehaktballetjes en de paprika in de ActiFry.

Meng 250 ml van het appelsap met de tomatenketchup, mosterd, ahornsiroop, ciderazijn, ui en knoflook en klop met een garde tot een mooie saus. Schenk in de ActiFry. Laat 15 minuten draaien.

Meng de maizena met het resterende appelsap. Voeg toe aan de ActiFry. Laat nog 10 minuten draaien of totdat de gehaktballen goed gaar zijn en de saus is ingedikt. Strooi er eventueel verse koriander over en serveer met rijst indien gewenst.

Voor een tropische variant kun je tegelijkertijd met de paprika's ananasstukjes (250 ml) bijvoegen (zonder het vocht).

Benodigde Tefal producten