Gekaramelliseerde appels met vanillekwark

Gekaramelliseerde appels met vanillekwark

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 Granny Smith appels
  • 75 g suiker (appel)
  • 40 g boter ( appel)
  • ½ el kaneel
  • 400 g kwark
  • 70 g bloem
  • 70 g ongezouten roomboter (deeg)
  • 70 g suiker (deeg)
  • snufje zout
  • 1 vanillestokje

Bereidingswijze

Splijt het vanillestokje open en schraap het merg eruit. Meng het merg door de kwark.

Snijd de appels in vierkante blokjes van 1 cm. Meng de suiker met de kaneel en de appels.

Klop de loszittende suiker van de appels en karamelliseer het geheel met de roomboter 5 minuten in de ActiFry.

Snijd de boter voor het deeg in vierkante blokjes en meng de suiker, het snufje zout en de bloem er doorheen. Wrijf met de hand tot er grove korrels ontstaan. Strooi op een bakplaat met bakpapier en bak 7 minuten af op 180 graden.

Vul glaasjes met het appelmengsel en de kwark, dek af met het kruim.