Gemakkelijke pasta met tomatensaus

Gemakkelijke pasta met tomatensaus

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2-3 tenen knoflook, gepeld en fijngehakt
  • Olijfolie
  • 1 bosje basilicum, blaadjes van de stengels gehaald, stengels fijngehakt
  • 1 verse rode chilipeper
  • 2 blikken van 400 g Italiaanse pomodori van goede kwaliteit
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Rodewijnazijn
  • 455 g pasta naar keuze
  • 1 flinke handvol versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Bak de knoflook zachtjes in wat olijfolie met de fijngehakte takjes van de basilicum en een hele verse rode chilipeper. Snijd de chilipeper in met een mes, zodat hij niet ontploft tijdens het bakken!

Doe de tomaten erbij (nog even heel laten). Doe er wat zeezout en versgemalen zwarte peper bij en laat 30 minuten sudderen.

Haal de chilipeper uit de pan en druk met de achterkant van een lepel de tomaten tot moes. Doe er eventueel nog wat zout en peper bij en een scheutje rodewijnazijn. Doe de blaadjes basilicum erbij.

Kook intussen de pasta in een pastapan met ruim kokend water met zout. Kook zolang als is aangegeven op de verpakking en giet af.

Voeg bij de saus en schep goed door elkaar. Serveer met een flinke hoeveelheid Parmezaanse kaas.

Benodigde Tefal producten