Gemarineerde gebakken forel

Gemarineerde gebakken forel

Hoofdgerechten

  • 2

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 2H00

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 1 verse forel (700 g)
  • 100 g boter
  • Bloem
  • 1 citroen
  • Verse peterselie
  • 2 citroenen
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

Was de forel grondig. Dep droog en snijd in plakken. Bestrooi met zout en peper.

Meng alle ingrediënten voor de marinade en leg de plakken forel erin. Laat twee uur marineren.

Haal de plakken aan beide kanten door de bloem. Doe een eetlepel olie in de ActiFry en bak de plakken forel daarin. Strooi vlak voor het opdienen fijngesneden peterselie over de vis.