Gemarmerde koffiecake

Gemarmerde koffiecake

Gebak

  • 6

    Aantal personen

  • Kosten

  • Moeilijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 100 g zachte margarine of boter
  • 100 g basterdsuiker
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 100 g zelfrijzend bakmeel (gezeefd)
  • 1 tl (5 ml) koffie-essence
  • Een paar druppeltjes vanille-essence

Bereidingswijze

Vet een puddingvorm van 1,2 liter in.

Plaats de steun in de snelkookpan.

Klop de boter en de suiker luchtig.

Voeg beetje bij beetje het losgeklopte ei toe. Klop steeds goed nadat je een beetje ei hebt toegevoegd. Klop de bloem erdoorheen.

Doe de helft van het mengsel in een andere kom en roer er de koffie-essence doorheen.

Voeg aan de eerste kom vanille-essence toe.

Schep met een lepel om en om het vanille- en het koffiemengsel in de vorm.

Dek af met een dubbele laag ingevet vetvrij papier, met in het midden een plooi zodat de cake kan rijzen.

Bind stevig vast met touw.

Giet 1,2 liter kokend water in de snelkookpan. Voeg er 1 eetlepel (15 ml) citroensap aan toe als je in een gebied met hard water woont.

Zet de puddingvorm in het mandje en zet dit op de steun in de snelkookpan.

Zet de drukregelaar op de stand om stoom te laten ontsnappen. Doe het deksel dicht en laat de pudding 15 minuten voorstomen. Zet het stoomniveau vervolgens op 1, breng volledig onder druk en kook 50 minuten.

Neem de snelkookpan van het vuur en laat op kamertemperatuur afkoelen zonder de stand van de drukregelaar te veranderen.

Open het deksel wanneer de drukindicator zakt.

Stort de pudding op een bord en serveer met vla of room.

Benodigde Tefal producten