Gemengde lentegroenten met pepertjes

Gemengde lentegroenten met pepertjes

Bijgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 100 g gedroogde witte bonen
  • 50 g gedroogde rode kidneybonen
  • 2 wortels
  • 2 knolrapen
  • 2 verse artisjokharten
  • 200 g sperziebonen
  • 1 grote ui
  • 450 g tuinbonen (gedopt)
  • 25 g rode peper
  • 1 citroen (120 ml) olijfolie
  • Eventueel 2 tenen knoflook uit de knijper
  • 1 bouquet garni
  • 200 g diepvrieserwtjes
  • 200 g diepvries-suikermais
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Doe de witte bonen en de kidneybonen elk in een aparte schaal. Overgiet met ruim kokend water en laat een uur weken.

Giet de geweekte bonen af en spoel ze grondig in schoon water. Schil alle groenten. Snijd de wortels en de knolrapen in dunne reepjes.

Snijd de artisjokharten in driehoekjes. Snijd de sperziebonen in stukken van 4 cm.

Snipper de ui. Snijd de rode pepers in stukjes. Snijd het vruchtvlees van de citroen in kleine stukjes.

Verhit de olie in de open pan en fruit de gesnipperde ui in 3 minuten glazig. Bak de peper 2 minuten.

Voeg alle verse groenten, de geweekte bonen, de knoflook uit de knijper, het bouquet garni en de stukjes citroen toe. Kook 5 minuten zonder deksel.

Breng op smaak en giet er 600 ml water bij. Kies drukniveau 1. Sluit het deksel en breng volledig onder druk. Laat 15 minuten koken.

Zet de drukregelaar in de stand om stoom te laten ontsnappen, of zet de snelkookpan onder de koude kraan. Kook intussen de diepvrieserwtjes en suikermais in een pan kokend water met zout, zoals aangegeven op de verpakking.

Giet af. Meng alle groenten en serveer warm of koud.

Benodigde Tefal producten