Geroerbakte rundvleesreepjes

Geroerbakte rundvleesreepjes

Hoofdgerechten

  • 2

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 150 g eiernoedels
  • Zonnebloemolie
  • 400 g biefstuk, in dunne reepjes gesneden
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Een handje verse koriander, blaadjes apart leggen en stengels fijnhakken
  • 2 stukken verse gember van duimgrootte, in dunne plakjes
  • 1 of 2 verse chilipepers, ontdaan van de zaadjes en fijngehakt
  • 1 rode paprika, in repen gesneden
  • 1/2 courgette, kern verwijderd en in reepjes gesneden
  • 1 eetlepel honing
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 2 limoenen

Bereidingswijze

Kook de noedels gaar in kokend water met zout. Laat goed uitlekken.

Zet de wok op het vuur en laat hem heel heet worden. Voeg dan een scheutje zonnebloemolie toe en doe de rundvleesreepjes erbij. Voeg zout en peper toe en roerbak het vlees in een minuut rondom lichtbruin.

Schep uit de pan op een bord en houd warm.

Voeg nog een scheutje zonnebloemolie toe en doe de fijngehakte koriandertakjes, gember, knoflook, chilipeper, paprika en courgette erbij. Roerbak in een minuut lichtbruin en voeg dan de uitgelekte noedels en de honing toe.

Roerbak totdat de noedels goed warm zijn en doe dan de vleesreepjes met de vleessappen terug in de wok. Breng op smaak met de sojasaus, sesamolie en het sap van de limoenen.

Strooi de korianderblaadjes vlak voor het opdienen over het gerecht.

Benodigde Tefal producten