Geroosterde bloemkool met amandel-rucolapesto

Geroosterde bloemkool met amandel-rucolapesto

Bijgerechten

  • 5

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 g bloemkool, in roosjes
  • 1 tl kerriepoeder
  • 100 ml olijfolie extra vierge
  • 50 g amandelen
  • 75 g rucola
  • 1 teen knoflook
  • 15 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze

1. Schep de bloemkoolroosjes om met de kerriepoeder en 3 el olijfolie. Verdeel de bloemkool over het mandje van de ActiFry en rooster in 15-18 min. beetgaar.

2. Pureer intussen met de staafmixer de amandelen met 50 g rucola, de knoflook en de resterende olijfolie tot een grove pasta. Schep de kaas erdoor en breng de pesto op smaak met zout en peper.

3. Schep de geroosterde bloemkool op een schaal. Bestrooi met de rest van de rucola en serveer met de amandel-rucolapesto.

Tip Bestrooi de bloemkool nog met wat extra snippers Parmezaanse kaas.

Benodigde Tefal producten