Gesauteerde ganzenlever met gebakken vijgen en hazelnoten

Gesauteerde ganzenlever met gebakken vijgen en hazelnoten

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 verse kwab ganzenlever van hoge kwaliteit
  • 6 mooie vijgen
  • 25 g hazelnoten zonder vlies
  • Een beetje bloem
  • 2 el brown sugar
  • 1 flinke klont boter
  • 1 el olie
  • Fleur de sel en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

Snij 4 mooie plakken ganzenlever van 2 cm dik. Bestrooi aan beide kanten met peper en wat bloem. Bewaar in de koelkast.

Snijd de vijgen doormidden. Hak de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan; af en toe omscheppen. Zet dit even apart.

Verhit olie in de pan. Bak de vijgen bruin op middelhoog vuur, met de doorgesneden zijde omlaag. Voeg de suiker, de boter en de hazelnoten toe. Laat de vijgen bruinen en karamelliseren. Houd de vijgen warm (bijvoorbeeld in de oven). Maak de pan goed schoon.

Verhit de pan op middelhoog vuur. Doe de plakken ganzenlever in de pan. Bak ze in één minuut goudbruin. Keer ze. Bak ze nog een minuut op de andere kant. Haal ze uit de pan en leg ze op keukenpapier.

Verdeel de vijgen over de borden. Leg de plakken ganzenlever (zonder het bakvocht) op de borden. Bestrooi met fleur de sel.

Serveer direct, met goed brood of geroosterde brioche.

Benodigde Tefal producten