Gestoomde niervetpudding

Gestoomde niervetpudding

Bijgerechten

  • 7

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • Snufje zout
  • 75 g fijngemaakt runderniervet of plantaardig vet
  • 50 g basterdsuiker
  • 1 middelgroot ei, losgeklopt
  • 90 - 120 ml melk

Bereidingswijze

Vet een puddingvorm van 1 liter in.

Meng melk, zout, niervet en suiker door elkaar.

Maak een kuiltje in het midden en doe het ei daarin. Voeg melk toe en meng goed. Het mengsel moet zo dik zijn dat een druppel ervan langzaam van een lepel valt.

Schep het mengsel in de puddingvorm en strijk de bovenkant glad.

Dek af met magnetronfolie.

Stoom 1 uur. Giet dan nog 500 ml koud water in het apparaat, reset de tijdschakelaar en stoom nog 30 minuten.

Stort de pudding en serveer heet met jam, golden syrup of gekookt fruit.

Opmerking: Let op dat de stoomgaatjes niet worden afgedekt door de puddingvorm en dat het deksel nog goed op het apparaat past.

Benodigde Tefal producten