Gestoomde zeebaarsfilet met basilicumolie, wortelsap en grove mosterd

Gestoomde zeebaarsfilet met basilicumolie, wortelsap en grove mosterd

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 zeebaarsfilets van elk 120 g
  • 1 eetlepel basilicumolie
  • 12 kleine nieuwe aardappelen, in tweeën gesneden
  • 6 stukken bleekselderij van 6 x 1,5 cm
  • 8 driehoekjes rode en gele paprika
  • 200 ml wortelsap
  • 50 ml sinaasappelsap
  • 1 teen knoflook, gepeld
  • 2 eetlepels grove dijonmosterd
  • ¼ theelepel verse gember, geschild en fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel verse peterselie, fijngehakt
  • Zout en peper
  • Magnetronfolie

Bereidingswijze

Kruid de zeebaarsfilets en bestrijk met basilicumolie. Maak er rolletjes van en wikkel ze in huishoudfolie zodat ze een mooie vorm krijgen. Zet ze in de kookschaal. Doe de nieuwe aardappels, bleekselderij en paprika's erbij.

Stoom 15 minuten samen met het voorgerecht en het dessert. Laat intussen de twee sappen in een pan boven laag vuur inkoken met de knoflookteen, de mosterd en de fijngehakte gember. Haal door een fijne zeef en breng op smaak.

Doe een eetlepel mosterd en wortelsap op de borden. Leg de zeebaarsrolletjes daarop. Leg aan de zijkant van het bord de op smaak gebrachte groenten, wat olijfolie en fijngehakte peterselie

Benodigde Tefal producten