Gevulde tomaten met kruiden

Gevulde tomaten met kruiden

Hoofdgerechten

  • 5

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 5 stevige vleestomaten of andere grote, stevige tomaten 300 g lamsschouder
  • 100 g droog brood
  • 50 ml (3 el) warme melk
  • 1 ui (gepeld)
  • 1 teen knoflook uit de knijper
  • Iets minder dan 2,5 ml (1/2 tl) fijngehakte verse tijm
  • Iets minder dan 2,5 ml (1/2 tl) fijngehakte verse rozemarijn
  • 15 ml (1 el) tomatenpuree
  • 5 ml (1 tl) worcestersaus
  • Een paar takjes peterselie
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Week het brood, met korst, in de melk.

Was de tomaten, maar laat de steeltjes eraan zitten.

Snijd de kapjes eraf en leg ze apart.

Hol de tomaten uit met een theelepel. Bestrooi de binnenkant van de tomaten met zout.

Leg ze met de open kant omlaag op keukenpapier, zodat ze kunnen uitlekken.

Giet eventuele overtollige melk van het brood af.

Snijd het vlees in blokjes van 2,5 cm.

Snijd eventueel vet of kraakbeen weg.

Plaats het roestvrijstalen mes.

Voeg de ui, knoflook en peterselie toe.

Hak ze in 10-15 seconden op snelheid 2 fijn. Voeg de blokjes vlees, het uitgelekte brood, tijm, rozemarijn, tomatenpuree, worcestersaus en zout en peper toe.

Vermaal in 20-30 seconden op snelheid 2 tot een fijn gehakt met fijne stukjes ui.

Vul de tomaten met het gehaktmengsel.

Doe ze in een ovenschaal, zet de kapjes erop en besprenkel ze met wat olijfolie.

Bak 40-45 minuten in een voorverwarmde oven op 220 °C, gasovenstand 7.

Dien meteen op.