Gevulde varkenshaas met salade van wortel en koolrabi, en rozemarijn-groentespiesjes

Gevulde varkenshaas met salade van wortel en koolrabi, en rozemarijn-groentespiesjes

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 varkenshaasjes van elk ongeveer 300 g
  • 12 gedroogde pruimen (zonder pit, ongezwaveld)
  • 10 blaadjes salie
  • 2 lange takken rozemarijn
  • 1 courgette
  • 4 paddenstoelen
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • Zout, peper
  • 100 g yoghurt
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel zure room
  • 1 koolrabi
  • 1 wortel
  • 1 pittige appel
  • 1 theelepel bloesemhoning
  • 3 eetlepels tuinkers
  • zout

Bereidingswijze

Spoel de varkenshaasjes met koud water en dep droog. Snijd ze doormidden. Snijd met een lang puntig mes in de lengte in. Vul met de pruimen. Maak een mengsel van zout, peper, fijngehakte salieblaadjes en raapzaadolie en laat de varkenshaasjes hierin korte tijd marineren. Doe ze in de ActiFry en stel de timer in op 20 minuten.

Was intussen de groenten, pel de uien en snijd ze in kwarten, verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snijd deze in grote stukken, snijd de courgette in dikke plakken.

Prik de groenten om en om op de rozemarijntakjes. Doe de groentespiesjes 10 minuten voor het einde van de baktijd bij de varkenshaasjes.

Schil de koolrabi, de wortel en de appel en rasp fijn. Meng de yoghurt met het citroensap en de zure room. Doe de geraspte koolrabi, wortel en appel erbij en breng op smaak met zout en honing. Strooi de tuinkers eroverheen.