Groente Tempura met kurkuma en koriander- wasabi dip

Groente Tempura met kurkuma en koriander- wasabi dip

Bijgerechten

  • 3

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • 15 min

    Rusttijd

Ingrediënten

  • Diverse soorten stevige seizoensgroenten zoals:
  • - 1 courgette
  • - 100 gram bimi
  • - 100 gram aspergetips
  • - 1 rode puntpaprika
  • 100 gram tempuramix ( te koop in supermarkt of toko)
  • 160 ml. bruisend water*
  • 2 theelepels kurkuma
  • wasabi naar smaak
  • 100 ml. Griekse yoghurt
  • zeezout
  • zwarte peper
  • koriander
  • * kan ook vervangen worden door bv. bier!

Bereidingswijze

Maak de groenten schoon en snij de courgette in dunne plakken en de paprika in ringen. De bimi en de aspergetips kan je direct gebruiken. Maak beslag van de tempuramix en het bruisend water en meng goed door. Voeg de kurkuma toe en het zout, roer goed door en laat de mix even staan.

Voor de dip: Roer ondertussen de Griekse yoghurt los en voeg wasabi toe naar smaak. Voeg wat grof gehakte koriander toe en wat zout. Zet de ActiFry aan, bij voorkeur met zonnebloemolie. Doe ongeveer 5-7 stuks groente in het snackmandje en bak in paar minuten licht goudbruin. Herhaal dit totdat je alle groente hebt gefrituurd. Serveer in een schaaltje en besprenkel met wat zeezout en eventueel wat zwart peper en serveer met de frisse koriander wasabi-yoghurt dip.

Serveersuggestie: lekker als gezonde snack bij de borrel of als groente met witte rijst of noedels.

Benodigde Tefal producten