Grote garnalen met munt

Grote garnalen met munt

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 20 gepelde grote garnalen, heel, met staart
  • 40 g verse gember, geschild en fijngehakt
  • 12 verse muntblaadjes, fijngehakt (houd er een paar achter voor de garnering)
  • 60 g peultjes
  • 2 eetlepels gesnipperde rode ui
  • 4 houten satéstokjes (10 tot 15 cm)
  • Maak een saus van mango, rijstazijn en yuzu.
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Maak spiezen van elk 5 grote garnalen. Vermeng de gember, munt, uien en peultjes en leg deze in de kookschaal. Leg de garnalenspiezen op de groenten. Breng op smaak.

Stoom 15 minuten samen met het hoofdgerecht en het dessert.

Serveer de garnalen op een bord, gegarneerd met de peultjes, gember en munt. Giet er wat van de mango-azijn-yuzusaus over. Garneer met een blaadje munt.

Benodigde Tefal producten