Hemelse aardbeienpannenkoeken

Hemelse aardbeienpannenkoeken

Nagerechten

  • 6

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

Ingrediënten

  • 1 portie pannenkoekenbeslag
  • 60 g boter
  • 150 g suiker
  • 1 kop sinaasappelsap
  • 1/4 kop brandy
  • 2 eetlepels cointreau of grand marnier
  • 2 doosjes aardbeien
  • Slagroom

Bereidingswijze

Bak 6 pannenkoeken volgens het vertrouwde recept.

Smelt de boter in een pan, voeg suiker toe en roer goed. Voeg het sinaasappelsap, de brandy en de cointreau toe en roer boven laag vuur totdat de suiker is opgelost. Breng de saus aan de kook en laat 5 minuten koken. Neem de pan dan van het vuur.

Maak de aardbeien schoon en snijd ze doormidden. Houd 8 halve aardbeien apart voor decoratie. Voeg aardbeien toe aan de pan en roer totdat ze met vloeistof zijn bedekt. Verdeel de aardbeien over de pannenkoeken met een schuimspaan over de pannenkoeken.

Leg de pannenkoeken op borden, lepel er wat van de saus overheen en spuit er slagroom op. Gebruik de achtergehouden aardbeien als decoratie.

Benodigde Tefal producten