Hemelse chocoladepudding

Hemelse chocoladepudding

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 120 g pure chocolade (minstens 64% cacaomassa)
  • 40 g zachte boter
  • 2 eidooiers
  • 3 eiwitten, stijfgeslagen
  • 50 g basterdsuiker
  • 3 eetlepels bloem

Bereidingswijze

Smelt de chocolade en de boter in een hittebestendige kom boven een pan zachtjes kokend water. Klop de eidooiers met de suiker luchtig en voeg de bloem toe. Klop het mengsel van gesmolten chocolade en boter erdoorheen. Klop een derde van het stijfgeslagen eiwit erbij en spatel de rest er voorzichtig doorheen. Giet dit mengsel in de bekertjes en doe de deksels erop. Zet ze in mandje nr. 3.

Stoom 15 minuten, samen met het voor- en hoofdgerecht.

Haal vlak voor het opdienen de deksels van de bekertjes. Serveer warm of koud.

Benodigde Tefal producten