In vanille gekaramelliseerde zwaardvis met wasabi-erwtjes

In vanille gekaramelliseerde zwaardvis met wasabi-erwtjes

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Moeilijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 8 stukken zwaardvis van elk 80/100 g
  • 2 el plantaardige olie
  • 25 g gezouten boter
  • 7 cl witte wijn
  • 1 vanillestokje
  • 20 cl vloeibare room (vetgehalte 35%)
  • 200 g verse doperwten
  • 400 g diepvriesdoperwten
  • 20 cl volle room
  • 20 g wasabipasta
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Kook de diepvrieserwtjes in een ruime hoeveelheid kokend water. Giet af. Doe ze direct in een kom met ijswater, zodat ze mooi helder groen blijven. Haal ze uit het water en meng ze met wasabi, zout en room. Haal ze door een fijne zeef voor een mooie gladde puree.

Dop de verse erwtjes. Kook ze op dezelfde manier als de diepvrieserwtjes. Koel af en zet apart.

Bak de stukken zwaardvis bruin in olie. Voeg de boter en de zaadjes uit het vanillestokje erbij als ze net gaar zijn. Bak goudbruin en zorg dat ze goed met het botermengsel bedekt worden. Doe over in een ovenvaste schaal en houd warm in de oven bij 70 °C, totdat de saus klaar is.

Blus het vet in de koekenpan af met witte wijn en schraap de aanbaksels los. Laat inkoken. Voeg de room toe. Laat inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Maak tegelijkertijd de puree van groene erwten weer warm.

Schep de puree op de borden. Verdeel de hele erwten over de puree. Leg de stukken vis bovenop de groenten en giet er wat saus overheen.

Benodigde Tefal producten