Inktvis uit de Algarve

Inktvis uit de Algarve

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 600 g inktvis
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 groene paprika
  • 1 chilipeper
  • 1 glas witte wijn (100 ml)
  • 1 el olijfolie
  • Zout naar smaak

Bereidingswijze

Was de inktvis en snijd in stukjes; bestrooi met zout. Pel de knoflookteen en snijd fijn. Doe de knoflook, de in repen gesneden paprika, het pepertje en de olijfolie in de ActiFry en laat 10 minuten draaien.

Voeg de stukjes inktvis toe en laat 10 minuten draaien. Als je de inktvis liever heel laat, houd dan een baktijd van 15 minuten aan. Voeg de witte wijn toe, roer door en laat nog 5 minuten sudderen.

Strooi indien gewenst wat fijngesneden verse koriander en peterselie over de inktvis. Serveer met tomatensalade en gekookte aardappelen.

Benodigde Tefal producten