Italiaanse salade met geroosterde groene asperges

Italiaanse salade met geroosterde groene asperges

Voorgerechten

  • 5

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 g groene asperges
  • 2 el olijfolie
  • 100 g rucola
  • 100 g parmaham
  • 2 el kappertjes
  • 5-6 el extra vierge olijfolie
  • 25 g Parmezaanse kaas (stukje)
  • 2 el balsamicocrème

Bereidingswijze

1. Snijd de houtachtige uiteindes van de asperges en snijd ze in 3 stukjes. Schep de asperges om met 2 el olijfolie. Verdeel de asperges over het mandje in de ActiFry.

2. Bak de asperges in 12 min. beetgaar. Verdeel intussen de rucola over 5 borden.

3. Leg de asperges met de parmaham op de rucola. Besprenkel met de extra vierge olijfolie en bestrooi met de kappertjes en peper naar smaak.

4. Schaaf de Parmezaanse kaas boven de salades en maak af met de balsamicocrème. Lekker met ciabatta.

TIP: Verrijken kun je deze salade met zongedroogde tomaatjes, olijven en/of geroosterde pijnboompitten. Een stukje gorgonzola doet het ook heel goed in plaats van de Parmezaanse kaas.

Benodigde Tefal producten