Kalfsschnitzels met tomatensaus

Kalfsschnitzels met tomatensaus

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 kalfsschnitzels
  • 110 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Gekruide bloem
  • 200 g vers wit broodkruim
  • Verse tomatensaus
  • Fijngehakte verse basilicum
  • Voor het paneren: 1 ei, 1 eetlepel olie, zout en peper

Bereidingswijze

Sla de schnitzels plat zodat ze overal dezelfde dikte hebben. Vermeng de Parmezaanse kaas en het broodkruim. Klop het ei los met 1 eetlepel olie, zout en peper.

Haal de schnitzels licht door de gekruide bloem, doop ze in het eimengsel en bedek ze met het broodkruim. Laat ze minstens een half uur afkoelen in de koelkast.

Frituur 5 tot 7 minuten. Laat goed uitlekken. Serveer met verse tomatensaus die is gekruid met wat fijngehakte basilicum.