Kaneel-honingkip met een parfait van raapjes en vijgen

Kaneel-honingkip met een parfait van raapjes en vijgen

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 2 kleine witte raapjes in dunne plakken
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt
  • 4 gedroogde vijgen in dunne plakken
  • 160 g kipfilet
  • 3 eetlepels vloeibare honing
  • 2 eetlepels walnootolie
  • 2 snufjes gemalen kaneel
  • 2 snufjes gemalen peper
  • 1 theelepel verse dragon, fijngehakt
  • 4 plakjes gekookte ham
  • 1 eetlepel magere room of light room
  • Zout en peper
  • Keukentouw

Bereidingswijze

Marineer de raapjes in wat olie met bieslook. Breng op smaak. Leg de raapjes in het stoommandje: schik ze in de vorm van bloemblaadjes en leg de plakjes vijg in het midden. Vermeng 1 eetlepel honing, 1 eetlepel walnootolie, kaneel, peper en dragon. Sla de kipfilet plat en bestrijk met het honing-oliemengsel. Rol op en wikkel in de ham. Zet vast met touw.

Stoom 15 minuten samen met het voorgerecht en het dessert.

Schep vlak voor het serveren een lepel room over de groenten. Bestrijk de kip met een lepel warme honing en de rest van de walnootolie.

Benodigde Tefal producten