Kaneeldonuts

Kaneeldonuts

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 375 g bloem
  • 1 snufje zout
  • 75 g suiker
  • 1 zakje actieve droge gist
  • 1/2 theelepel kaneel
  • Fijngeraspte schil van 1 citroen
  • 3 losgeklopte eieren
  • 100 ml melk
  • 100 g gesmolten boter, poedersuiker

Bereidingswijze

Doe bloem, zout, suiker, gist, kaneel en citroenschil bij elkaar in een kom. Meng de eieren, melk en gesmolten boter erdoorheen en mix tot een glad en soepel deeg.

Laat het deeg 2 uur rusten op een koele plaats. Rol het deeg uit tot een lap van 7 mm dik. Snijd er rondjes van 7 cm doorsnee van. Frituur de donuts 5 à 6 minuten bij 190 °C of totdat ze goed bruin zijn.

Laat uitlekken en bestrooi met poedersuiker. Dien op.