Kerrierijst

Kerrierijst

Bijgerechten

  • 5

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 225 g rijst met lange korrel
  • 40 g boter
  • 1 grote ui (fijngesnipperd)
  • 30 ml (2 el) kerriepoeder
  • 750 ml kippenbouillon van bouillonblokjes
  • 50 g sultana's

Bereidingswijze

Smelt de boter in de snelkookpan zonder deksel en bak de ui met het kerriepoeder ongeveer 5 minuten.

Doe de vloeistof erbij en roer door. Voeg dan de rijst toe.

Kies drukniveau 2.

Sluit het deksel en breng de pan onder druk. Laat 6 minuten koken.

Zet de drukregelaar in de stand om stoom te laten ontsnappen, of zet de snelkookpan onder de kraan.

Open het deksel zodra dat mogelijk is.

Zet de pan weer op het vuur, zonder deksel, en roer met een vork de rijstkorrels los.

Laat op laag vuur staan totdat alle vloeistof weg is.

Benodigde Tefal producten