Kersttulband met sukade, amandel en chocolade

Kersttulband met sukade, amandel en chocolade

Gebak

  • 16

    Aantal personen

  • Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 250 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
  • 250 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 el amandelaroma
  • 4 eieren
  • 3 el sinaasappelkwark
  • 250 g bloem, gezeefd
  • 8 g bakpoeder
  • 1 sinaasappel
  • 150 g sukade
  • 2 el amandelschaafsel
  • 50 g pure chocolade
  • poedersuiker
  • Verder nodig: rasp, ingevette tulbandvorm (inhoud 2 liter)

Bereidingswijze

1. Verwarm de oven voor tot 160 ºC. Plaats het mes om te kneden/hakken in de Cuisine Companion. Voeg de boter, de suiker, de vanillesuiker, het amandelaroma, de eieren, de kwark, de bloem en de bakpoeder toe.

2. Start het deegprogramma P3. Boen intussen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil eraf.

3. Voeg de sinaasappelrasp en de sukade toe en meng nog 30 sec. op snelheid 4.

4. Schep het beslag in de tulbandvorm. Bak de cake in de voorverwarmde oven in 50-55 min. goudbruin en gaar.

5. Neem de vorm uit de oven en laat de cake in de vorm 10 min. afkoelen. Stort de cake en laat op een rooster verder helemaal afkoelen.

6. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin en schud op een bord. Smelt de chocolade in een hittebestendige kom op een pan heet water (= au bain-marie). Versier de cake met de chocolade en bestrooi met het amandelschaafsel. Laat de chocolade weer hard worden.

7. Zet de tulband op een schaal en bestrooi met een beetje poedersuiker.

Benodigde Tefal producten