Kip masala

Kip masala

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 bos koriander
  • 2 el arachideolie- of zonnebloemolie

  • 25 g boter

  • 2 middelgrote uien, gehalveerd en in dunne plakjes

  • 1 Spaanse peper, in dunne ringetjes

  • 2 cm verse gemberwortel in dunne plakjes

  • 40 g tikka masala-pasta

  • 4 ontvelde kippendijen, in reepjes van 2 cm 

  • 400 g tomatenblokjes

  • 400 ml kokosmelk
  • 200 ml yoghurt

  • 50 g amandelschaafsel
  • sap van 1 citroen



Bereidingswijze

1. Pluk de korianderblaadjes van de steeltjes, houd ze apart en hak de steeltjes fijn.


2. Doe de boter en olie in de 45-in-1 Rijst- en Multicooker. Doe de uien, peper, gember en koriandersteeltjes erbij en kies voor het programma ‘bakken’ (5 minuten).

3. Doe de tikka masala-pasta en de reepjes kippendij erbij. Roer het geheel en zorg dat alle stukjes kip met de currypasta in aanraking komen.

4. Voeg de tomaten, kokosmelk, citroensap en 400 ml water toe. Kies voor het programma ‘soep’ (20 minuten).

5. Verdeel de curry over de kommen en garneer met de yoghurt en amandelschaafsel.

Benodigde Tefal producten