Kippenborst met sinaasappelworteltjes

Kippenborst met sinaasappelworteltjes

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 8 wortelen, geschrapt en in plakjes gesneden
  • 1 bosje lente-ui, buitenste bladen verwijderd, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 4 kippenborsten, elk in 5 stukken gesneden
  • 1 citroen, geschild en in partjes gesneden
  • Rasp van 2 sinaasappels
  • 3 theelepels kippenbouillonpoeder
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Schep de wortelen en uien door elkaar. Bestrooi met zout, peper en komijnpoeder. Besprenkel met de olijfolie. Leg ze in de kookschaal. Leg de kipstukken op de groenten, en voeg de citroen, de sinaasappelrasp en de kippenbouillon toe. Breng op smaak met peper en zout.

Stoom 15 minuten.

Serveer de kip in een ondiepe kom op een bedje wortelen.

Benodigde Tefal producten