Kippenleverpasteitjes met kreeftensaus

Kippenleverpasteitjes met kreeftensaus

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 250 g kippenlevertjes
  • 100 ml melk
  • 3 eieren
  • 50 ml (3 el) port
  • Zout
  • Peper
  • 4 el kreeftensoep uit blik
  • 4 el slagroom

Bereidingswijze

Snijd de kippenlevertjes in blokjes. Doe de melk, de port en de leverblokjes in een steelpan. Breng aan de kook en laat 1 minuut koken. Doe de ingredienten in een keukenmachine. Voeg de eieren toe. Voeg zout en peper toe en laat 2 minuten draaien.

Druk het mengsel door een zeef. Verdeel over 4 beboterde ramequinschaaltjes en kook 13-14 minuten in de stoomschaal. Voor de kreeftensaus: breng de kreeftensoep aan de kook. Breng op smaak met peper en zout. Stort de ramequinschaaltjes op een voorverwarmd bord. Giet de saus eromheen en serveer gloeiend heet.

Benodigde Tefal producten