Klassieke donuts

Klassieke donuts

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 100 ml melk
  • 1 ei
  • 30 g zachte boter
  • 30 g suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 theelepel bakkersgist
  • 1 theelepel zout

Bereidingswijze

Meng de bloem met de suiker, de vanillesuiker, de gist, het zout, de boter, het opgeklopte ei en de melk. Kneed 15 min. Laat rijzen totdat het deeg in volume verdubbeld is.

Leg het deeg op een met bloem bestoven werkvlak en rol het uit tot een dikte van 1 cm. Snij er rondjes van 6 cm diameter uit, haal het midden uit elk rondje.

Leg de donuts op een bord, laat ze 30 min. rijzen onder een doek. Verhit het toestel en bak de donuts vervolgens 3-4 min.

Benodigde Tefal producten