Knapperige dumplings van sint-jakobsschelpen met pistachenoten en Parmezaanse kaas

Knapperige dumplings van sint-jakobsschelpen met pistachenoten en Parmezaanse kaas

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Moeilijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 8 sint-jakobsschelpen
  • 80 g Parmezaanse kaas in één stuk
  • 40 g ongezouten pistachenoten
  • 5 cl pistacheolie
  • 3 vellen brickdeeg (1 vel voor 3 dumplings)
  • 20 g boter
  • 2 cl plantaardige olie
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Hak de pistachenoten grof. Snijd de kaas in dunne reepjes. Marineer de sint-jakobsschelpen in wat pistacheolie en bestrooi met zout en peper. Smelt de boter en meng er wat olie door.

Bestrijk de vellen brickdeeg met dit mengsel.

Snijd uit elk deegvel 3 keer 1/3 cirkel. Leg een pistachenootje in het midden van elk stuk deeg.

Leg er één sint-jakobsschelp op. Garneer met schaafsels Parmezaanse kaas. Vouw het deeg over de sint-jakobsschelp en dicht goed af. Bak de dumpling eerst aan de kant van de kaas. Bak aan beide zijden goudbruin.

Serveer met raketsla of mesclun.

Benodigde Tefal producten