Krokante Chinese pannenkoekloempia's

Krokante Chinese pannenkoekloempia's

Snacks

  • 6

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 6 pannenkoeken (aan één kant gebakken)
  • 1 kleine ui (gesnipperd)
  • 100 g champignons in dunne plakjes
  • 25 g boter
  • 1 grof geraspte wortel
  • 50 g taugé
  • 1 el sojasaus
  • Zout en peper
  • 1 ei, losgeklopt

Bereidingswijze

Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui en de paddenstoelen.

Voeg de wortel en de taugé toe en bak 1 minuut.

Voeg de sojasaus, zout en peper toe.

Bestrijk de gebakken kant van de pannenkoek met losgeklopt ei. Leg de vulling in het midden van elke pannenkoek en laat aan weerskanten 4 cm vrij.

Vouw de zijkanten naar binnen tot iets minder dan 2 cm uit het midden. Bestrijk met meer losgeklopt ei en rol op vanaf de niet gevouwen kant.

Zet 1 uur in de koelkast.

Leg een paar pannenkoekloempia's in het frituurmandje en bak ze bij 190 °C in 3-5 minuten goudbruin en krokant.

Bak de rest van de loempia's en serveer ze warm.