Krokante garnalenballetjes met zoetzure saus

Krokante garnalenballetjes met zoetzure saus

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 g garnalenstaarten
  • 110 g verse gember
  • 2 lente-uitjes
  • 8 gekookte kastanjes
  • 2 eiwitten
  • 10 ml sherry
  • 25 g maizena
  • Zout
  • Zoetzure saus: 100 ml ananassap
  • 55 ml wijnazijn
  • 55 ml ketchup
  • 25 g suiker
  • 25 g maizena

Bereidingswijze

Meng gember, uien, kastanjes en garnalen met de sherry, eiwitten en maizena. Voeg zout toe.

Kneed er kleine balletjes van.

Paneer ze met broodkruim en frituur ze.

Laat uitlekken en serveer direct.

Zoetzure saus: Meng alle ingrediënten in een steelpan. Breng onder voortdurend roeren aan de kook.

Dien warm op.