Kruidige gevulde appels

Kruidige gevulde appels

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 middelgrote appels die geschikt zijn om te koken
  • 15 g bruine basterdsuiker
  • 25 g rozijnen of sultana's
  • 1/2 tl (2,5 ml) kaneel
  • 1 el (15 ml) citroensap
  • 300 ml water
  • Klont boter

Bereidingswijze

Was de appels en verwijder de klokhuizen. Snijd de appels op halve hoogte rondom in om te voorkomen dat ze barsten. Vermeng de suiker met het gedroogde fruit en de kaneel. Bekleed het mandje met een stuk folie.

Zet de appels in het mandje en vul ze met het gedroogde fruit. Doe het water en het citroensap in de pan en zet de steun erin. Zet het mandje op de steun.

Kies drukniveau 1. Sluit het deksel en breng de pan onder druk. Laat 7-8 minuten koken. Neem de pan van het vuur. Zet de drukregelaar in de stand om stoom te laten ontsnappen, of zet de snelkookpan onder de koude kraan.

Als de appels langer nodig hebben, doe je het deksel erop, breng je de pan opnieuw onder druk en kook je ze nog 1 of 2 minuten. Verwijder de appels en wrijf ze in met wat boter om ze een mooie glans te geven.

Benodigde Tefal producten