Kruidige pompoensoep met chilicrème

Kruidige pompoensoep met chilicrème

Hoofdgerechten

  • 5

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 2 tl kerriepoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 biologische pompoen van 1,2 kg
  • 1 l groentebouillon
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • chilipeper met molen

Bereidingswijze

1. Plaats het ultrablade-hakmes in de Cuisine Companion. Voeg de ui, knoflook, kerriepoeder en gemalen komijn toe.

2. Snijd een plak van de boven- en onderkant van de pompoen. Halveer de pompoen. Schep met een lepel de draden en pitten uit de pompoen. Snijd het pompoenvlees in blokjes en doe ook in de Cuisine Companion.

3. Start het soepprogramma P1. Meng intussen de crème fraîche met de peterselie en chilipeper naar smaak.

4. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in 4 kommen. Schep in elke kom een lepel frisse chilicrème.

Tip: Voeg voor een friszoete smaak 1 in blokjes gesneden geschilde appel of peer met de pompoen toe.

Benodigde Tefal producten