Kruidige rijst

Kruidige rijst

Bijgerechten

  • 5

    Aantal personen

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 100 g rijst met lange korrel
  • 1 el (15 ml) olie om te bakken
  • 50 g champignons (in plakjes)
  • 50 g diepvries-suikermais
  • 75 g diepvrieserwtjes
  • 1/4 rode peper (in stukjes)
  • 300 ml kippenbouillon van een blokje
  • Peper

Bereidingswijze

Verhit de olie in de snelkookpan zonder deksel erop.

Bak de paddenstoelen op matig vuur.

Doe de suikermais, erwten, rode peper, bouillon en peper erbij. Roer de rijst erdoor.

Kies drukniveau 2.

Sluit het deksel en breng de pan onder druk.

Laat 5 minuten koken.

Neem de snelkookpan van het vuur en laat op kamertemperatuur afkoelen zonder de stand van de drukregelaar te veranderen.

Open het deksel wanneer de drukindicator zakt. Zet de pan zonder deksel weer op het vuur, roer de rijst goed los met een vork.

Laat op laag vuur staan totdat alle vloeistof weg is. Dien meteen op.

Benodigde Tefal producten