Kruidige rodewijnperen met crème fraîche

Kruidige rodewijnperen met crème fraîche

Nagerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Moeilijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 peren (niet al te rijp)
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • Een kaneelstokje van 8 cm lang
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 1/4 tl geraspte nootmuskaat
  • 2 laurierblaadjes
  • Schil van 1 sinaasappel
  • Schil van 1 citroen
  • 8 jeneverbessen (gekneusd)
  • 15 hele zwarte peperkorrels

Bereidingswijze

Schil de peren. Laat ze heel en laat de steeltjes zitten.

Snijd een stukje van de onderkant van elke peer, zodat hij vlak staat. Verwijder de steun uit de pan en zet de peren rechtop op de bodem van de snelkookpan.

Voeg de overige ingrediënten toe, behalve de crème fraîche.

Sluit het deksel en breng de pan onder druk. Laat 5 tot 10 minuten zachtjes koken, afhankelijk van de grootte en de rijpheid van de peren.

Neem de peren uit de pan en zet ze rechtop in een dienschaal.

Verwijder het kaneelstokje en de laurierbladeren. Zeef de vloeistof desgewenst.

Kook de vloeistof met de helft in, totdat hij een beetje stroperig wordt.

Giet hem over de peren en laat een nacht in de koelkast staan. Draai de peren af en toe door de vloeistof, totdat ze rondom een rode kleur hebben.

Serveer met de crème fraîche.

Benodigde Tefal producten