LAUWWARME TARTAAR VAN KABELJAUW MET WASABIKOEKJE

LAUWWARME TARTAAR VAN KABELJAUW MET WASABIKOEKJE

Voorgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 1 BLAADJE BLADERDEEG
  • 10 g WASABI-NOTEN
  • 20 g PINDA’S
  • 1 EI
  • 150 g KABELJAUW
  • 1 TAKJE KORIANDER
  • ½ SJALOT
  • 10 cm BOSUI
  • SAP VAN ½ LIMOEN
  • ¼ AVOCADO
  • 1 EETLEPEL CRÈME FRAÎCHE
  • 10 TAKJES KORIANDER
  • 30 ml ZONNEBLOEMOLIE
  • 1 EETLEPEL SUSHI-AZIJN
  • 4 EETLEPELS MAYONAISE (BASISRECEPT)
  • 1 THEELEPEL CAYENNEPOEDER

Bereidingswijze

Wasabikoekje.

Verwarm de oven voor op 200˚C.

Plaats het mes om te kneden/hakken in de keukenmachine en draai de wasabinoten samen met de pinda’s fijn met snelheid 12 voor 1 min.

Snij uit de plak bladerdeeg 4 cirkels.

Smeer in met wat ei en bestrooi met het wasabi-pindamengsel.

Bak ze in 15 min goudbruin in de oven.

Kabeljauw.

Snij de kabeljauw in kleine blokjes van maximaal ½ × ½ cm.

Snij de koriander, sjalot en bosui fijn.

Maak de avocado schoon en snij in blokjes.

Doe de menger in de keukenmachine, voeg alle ingrediënten toe en verwarm het geheel gedurende 5 min op 85°C.

Breng op smaak met peper en zout.

Meng de cayennepoeder door de mayonaise en vervolgens door het kabeljauwmengsel.

Breng de tartaar op smaak met peper en zout.

Benodigde Tefal producten