LUIKSE WAFELS

LUIKSE WAFELS

Nagerechten

  • 5

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

  • 10 min

    Rusttijd

Ingrediënten

  • 135 ml HALFVOLLE MELK
  • 35 g VERSE GIST
  • 2 EIEREN
  • 375 g BLOEM
  • 5 g ZOUT
  • 250 g SUIKER
  • 15 g VANILLESUIKER
  • 200 g STUKKEN ZACHTE BOTER
  • 250 g PARELSUIKER

Bereidingswijze

Plaats het mes om te kneden/hakken en doe de melk en de gist in de keukenmachine.

Laat lauw worden op snelheid 3 op 35°C gedurende 3 min.

Voeg de eieren, de bloem, het zout, de vanillesuiker en de boter toe en start het deegprogramma P2 gedurende 3 min.

Na afloop van het programma haal je het deeg uit de keukenmachine en voeg je de parelsuiker toe.

Doe het deeg in een schaal, leg er een doek over en laat 30 min rusten.

Verwarm het wafelijzer.

Maak een deegbal, leg hem in het wafelijzer en laat ongeveer 7 min bakken.

Herhaal dit met de rest van het deeg. TIP - Het deeg van de Luikse wafels is zeer compact. Dit is normaal!

Benodigde Tefal producten