Lamskebabs met tzatziki en kruidencouscous

Lamskebabs met tzatziki en kruidencouscous

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 500 g lamshaas of -filet, in blokjes
  • 6 el olijfolie
  • sap van 2 limoenen
  • 1 tl gemalen komijn
  • 3 tenen knoflook, geperst
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 300 g couscous
  • 4 tomaten
  • flinke handvol verse kruiden (kervel, bieslook, peterselie, munt en/of koriander), fijngehakt
  • - 8 satéstokjes of 4 metalen spiesen

Bereidingswijze

1. Snijd het lamsvlees in blokjes van 3 cm. Schep 3 el olijfolie, het sap van 1 limoen, de komijn en 2 tenen knoflook erdoor. Meng voor de tzatziki de yoghurt met de laatste teen knoflook.

2. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd intussen de tomaten in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd in blokjes.

3. Selecteer het steak-programma en druk op OK om de OptiGrill voor te verwarmen. Open de OptiGrill, leg de lamskebabs op de grill en sluit. Grill de lamskebabs tot het signaal voor het gele (rosé) of oranje licht (medium/net gaar) klinkt.

4. Roer de couscous met een vork los. Schep de tomaten, de laatste 3 el olijfolie, het sap van de laatste limoen en de kruiden door de couscous. Breng op smaak met zout en peper.

5. Schep de couscous op 4 borden. Leg er de lamskebabs bij. Serveer met de tzatziki.

TIP: Bestrooi de kebabs nog met fijngehakte ongezouten gepelde pistachenootjes.

Benodigde Tefal producten