Lamssteaks grand veneur, met knolselderijpuree

Lamssteaks grand veneur, met knolselderijpuree

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 8 lamssteaks (50 g per stuk)
  • 1 takje verse tijm
  • 100 ml rode wijn
  • 1 sjalotje in dunne ringen
  • 1 selderijknol, geschild en in blokjes gesneden
  • 400 ml runderbouillon (gelei)
  • 2 eetlepels rodebessengelei
  • 150 ml magere crème fraîche
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Marineer de met zout en peper bestrooide lamssteaks in een mengsel van tijm, rode wijn en sjalot. Leg de steaks in het mandje met de sjalot, tijm en knolselderij. Zet de marinade apart.

Stoom 15 minuten samen met het voorgerecht en het dessert. Kook intussen de rode wijn in een steelpan in tot hij bijna droog is. Voeg de bouillon en de rodebessengelei toe. Verwarm langzaam totdat alles is opgelost. Breng op smaak.

Haal aan het einde van de stoomtijd de knolselderij door een groentemolen of pureer hem met een staafmixer. Voeg de crème fraîche toe. Schep een paar lepels knolselderijpuree op de borden, leg de lamssteaks erbij en giet er wat saus overheen.

Benodigde Tefal producten