Lamstajine met ingelegde citroenen en zwarte olijven

Lamstajine met ingelegde citroenen en zwarte olijven

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Gemiddeld

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 600 g lamsschouder zonder been, vet verwijderd
  • 40 g zwarte olijven zonder pit
  • 20 g verse gemberwortel
  • 2 in zout ingelegde citroenen
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 takjes verse korianderblaadjes
  • 5 takjes platte peterselie
  • 1 ActiFry-lepel gemberpoeder
  • 2 porties saffraan (draadjes of poeder)
  • 1 ActiFry-lepel maizena
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 ActiFry-lepel olijfolie
  • Zout, peper

Bereidingswijze

Leng de maizena aan met 100 ml water en voeg de wijn toe. Meng de saffraan met 50 ml warm water. Snijd de lamsschouder in blokjes van ongeveer 30 g per stuk. Schil de gemberwortel en snijd in dunne schijfjes; pel de ui en snijd in ringen. Pel de knoflook en snijd fijn. Snijd de ingelegde citroenen in kwarten. Verwijder het vruchtvlees, zodat alleen de schil overblijft. Snijd deze in fijne reepjes. Halveer de olijven.

Doe de gemberwortel, knoflook en uien in de ActiFry en laat 5 minuten draaien. Voeg het vlees toe en laat nog 5 minuten draaien.

Voeg de overige ingrediënten (olijven, citroen, saffraan, wijn, water en maizena) toe en laat nog 5 tot 10 minuten draaien, afhankelijk van de gewenste gaarheid van het vlees. Voeg vlak voor het opdienen de gehakte kruiden toe.

Benodigde Tefal producten