Lamstajine

Lamstajine

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€€

    Kosten

  • Moeilijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 600 g mager lamsvlees in dunne plakjes
  • 1 ui, heel fijn gesnipperd
  • 2 stengels bleekselderij, heel klein gesneden
  • 2 tomaten, in partjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 20 g verse gember, geschild en fijngehakt
  • 1 teen knoflook
  • 2 mespuntjes kerriepoeder, saffraan en vierkruidenpoeder
  • 20 g vloeibare honing
  • 20 g ingelegde citroen, uitgelekt en fijngehakt
  • 150 ml lamsbouillon
  • 1 bosje verse korianderblaadjes, fijngehakt
  • Een paar muntblaadjes, fijngehakt
  • Zout en zwarte peper uit de molen

Bereidingswijze

Vermeng het vlees met alle groenten, gember, knoflook, kruiden, honing en ingelegde citroen. Breng op smaak met zout en peper. Marineer 15 minuten.

Stoom 15 minuten samen met het voorgerecht en het dessert. Verhit intussen in een steelpan de lamsbouillon met de helft van de korianderblaadjes en laat iets inkoken.

Zeef de lamssaus vlak voor het serveren. Breng op smaak en voeg de versgehakte kruiden toe.

Vermeng de peren met de zwarte bessen en de honing. Verdeel over de bekertjes en doe de deksels erop.

Benodigde Tefal producten