Libanese kippita

Libanese kippita

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 kipfilets, in plakjes
  • 1 rode ui, fijngesnipperd
  • Bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 tomaten, in partjes
  • Sap van 1 citroen
  • 30 ml olijfolie
  • 50 g tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 4 pitabroodjes
  • 200 g kikkererwten uit blik, uitgelekt

Bereidingswijze

Leg de plakjes kip in de kookschaal en voeg de helft van de uien, peterselie en tomaten toe. Besprenkel met citroensap en olijfolie.

Stoom 10 minuten samen met het voorgerecht en het dessert. Vermeng intussen de tomatenpuree met de knoflook en besmeer de pitabroodjes aan de binnenkant hiermee.

Vul de broodjes met de kip. Wrijf de kikkererwten tot puree. Houd er een paar achter voor decoratie. Schep wat van de puree op het borden, maak er een ronde vorm van. Met een paar hele kikkererwten en een takje peterselie kun je er een gezicht van maken, of iets anders naar keuze.

Benodigde Tefal producten