Lichte citroencake

Lichte citroencake

Nagerechten

  • 7

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 125 g zachte margarine of boter
  • 125 g basterdsuiker
  • 2 losgeklopte eieren
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 theelepel bakpoeder, ongeveer 30 ml (2 eetlepels) melk
  • Fijngeraspte schil van 1 citroen
  • 4 eetlepels lemon curd

Bereidingswijze

Zeef de bloem en het bakpoeder in één kom.

Vet een puddingvorm van 1 liter in en schep de lemon curd op de bodem van de vorm.

Klop de boter en de suiker luchtig.

Klop de eieren een voor een in het botermengsel, steeds met een eetlepel van de gezeefde bloem.

Voeg met een metalen lepel de rest van de bloem toe, evenals de melk en de citroenrasp.

Schep het mengsel in de puddingvorm en strijk de bovenkant glad. Dek af met magnetronfolie.

Stoom 1 uur. Giet dan nog 500 ml koud water in het apparaat, reset de tijdschakelaar en stoom nog 30 minuten.

Stort de cake en serveer hem warm.

Opmerking: Let op dat de stoomgaatjes niet worden afgedekt door de puddingvorm en dat het deksel nog goed op het apparaat past.

Benodigde Tefal producten