Linzenhummus met citroen en gember

Linzenhummus met citroen en gember

Hoofdgerechten

  • 4

    Aantal personen

  • €€

    Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 240 g rode linzen
  • 10 g verse gember, geschild en fijngeraspt
  • 200 ml kippenbouillon
  • Sap van 1 citroen
  • 1 snufje gemalen komijn
  • 70 g zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Een paar takjes koriander, fijngehakt
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Doe de linzen en de gember in een hittebestendige schaal en dek af met magnetronfolie.

Stoom 15 minuten samen met het hoofdgerecht en het dessert.

Verwerk vervolgens de linzen en de gember met de kippenbouillon en het citroensap in de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de komijn, olijfolie, fijngehakte korianderblaadjes en kleingesneden gedroogde tomaten toe. Serveer direct in ramequinschaaltjes of bekertjes.

Benodigde Tefal producten