Met spinazie gevulde tomaten

Met spinazie gevulde tomaten

Hoofdgerechten

  • 3

    Aantal personen

  • Kosten

  • Makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 6 grote tomaten
  • 300 g spinazie
  • 1 el kwark
  • 1 ei
  • Zout en peper
  • Gemalen nootmuskaat

Bereidingswijze

Stoom de spinazie 8 minuten.

Druk het vocht eruit en hak fijn.

Snijd van elke tomaat aan de bovenkant het kapje af. Verwijder het vruchtvlees en de zaadjes en bestrooi de binnenkant met zout.

Leg de tomaten met de open kant omlaag op keukenpapier en laat uitlekken.

Klop het ei los met de kwark.

Doe de spinazie erbij en breng op smaak met zout, peper en een snufje nootmuskaat.

Vul de tomaten met het spinaziemengsel.

Leg de kapjes weer bovenop de tomaten.

Leg de gevulde tomaten op het rek van de kom met vastklikhandgreep. Stoom 10-12 minuten.

Dien warm op.

Benodigde Tefal producten