Muffins met aardbeien en slagroom

Muffins met aardbeien en slagroom

Gebak

  • 4

    Aantal

  • Kosten

  • Erg makkelijk

    Moeilijkheidsgraad

  • Voorbereiding

  • Kooktijd

Ingrediënten

  • 4 Engelse muffins
  • 40 g suiker
  • 200 g aardbeien
  • 200 ml vloeibare room
  • een snufje vanillepoeder
  • aardbeienconfituur

Bereidingswijze

Haal de kroontjes van de aardbeien en snij ze doormidden. Doe ze in een kom en voeg er citroensap en 20 g suiker bij. Roer goed door en zet opzij. Doe de koude room in een slakom, klop hem met een elektrische klopper op tot slagroom. Als de room lobbig wordt, doet u er 20 g suiker bij, 1 snufje vanillepoeder en blijft u doorgaan met kloppen tot de room stevig is. Snij de muffins in 2, bestrijk ze aan elke kant met aardbeienconfituur. Verdeel er de helft van de aardbeien over en zet de helften van de muffins weer op elkaar. Bak ze 5 min. in het toestel. Dien ze op versierd met slagroom en de rest van de aardbeien.